torsdag 31 maj 2007

Päron & grädde

Alldeles nyss hörde jag säsongens första åska mullra. Tanken på att dra ur alla sladdar i lägenheten for långsamt förbi i mitt huvud. Sen slog det mig att jag bor i lägenhet nu, inte i ett hus på landet. I och för sig ska man antagligen aldrig duscha eller prata i telefon när åskan är i farten, men jag kanske inte måste släcka lamporna..?

Cyklade hem från Mia innan regnet hann tillta. Det var en intressant och halvt obehaglig resa i sällskap av duggregn, kalla händer och en klänning som envisades med att förflytta sig högre och högre upp... Aningens otrevligt, ja. När jag, hemma, tagit av mig skorna och hälsade på katten som jag antar skällde lite på mig på grund av mitt försvinnande under kvällen, hörde jag regnet smattra mer intensivt mot fönstren. Lucky me, tänkte jag.

Imorgon ska jag städa och pyssla här hemma. Förhoppningsvis är det fint väder, jag blir så oerhört misspepp och nere när det är grådassigt och ingen solenergi tillförs (dessutom är jag ensam hela långa dagen, praktiskt taget hela min vakna tid och in på sömnen, då karln är i väg till Stockholm. Sol, gör mig glad och pigg, I need you!). Men det får gärna regna i natt, då sover jag bra och min pappas ängar och odlingar blir glada.

Inga kommentarer: